DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Kolding må ikke sende skolebørn hjem
En kommune uden udvidede restriktioner kan ikke selv vælge at sende alle de ældste årgange hjem.
Foto: Thomas Sjørup, Ritzau Scanpix (arkiv)

Kolding må ikke sende skolebørn hjem

Enkeltkommuner kan ikke beslutte at sende alle de ældste årgange hjem, siger ministerium.

KOLDING: Når man ikke er blandt de 69 kommuner med skærpede restriktioner, som skal sende skolebørn fra femte klasse og opefter hjem, kan man ikke bare vælge at gøre det alligevel. Det har Kolding Kommune fået at vide hos Undervisningsministeriet, skriver DR Nyheder.

Kommunen er bekymret over stigende smittetal hen over weekenden og ønskede derfor at sende de ældste elever hjem til fjernundervisning. Men ministeriet har oplyst, at man ikke må tage en generel beslutning som kommune, men kun nedlukke enkeltskoler ud fra konkrete smittetryk, siger kommunaldirektør Thomas Boe til DR.

Derfor vil kommunen nu se nærmere på smittetal på de enkelte skoler og vurdere, om det kan være nødvendigt at sende elever hjem. Desuden opfordres forældre i dagtilbud til at bære mundbind, når de afleverer og henter, og foreninger opfordres til at gå på juleferie allerede nu.

Holder vejret

Kolding var ikke med på listen, da nye 31 kommuner i torsdags blev tilføjet gruppen på 38 kommuner med udvidede restriktioner. Men det var der ingen jubel over på rådhuset.

- Vi ånder ikke lettet op, vi holder bare vejret og spørger os selv, hvornår vi så kommer på, sagde han til DK Nyt og kaldte det sandsynligt, at restriktionerne også ville ramme Kolding på et tidspunkt, når nu flere nabokommuner blev omfattet.

I går mandag var incidenstallet i Kolding højere end nabokommunerne Fredericia og Middelfart og næsten lige så højt som Vejle, der alle er omfattet af de skærpede restriktioner.

ak