DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

KOL-patienter behandles i hjemmet

De nordjyske kommuner, de praktiserende læger og Region Nordjylland er gået sammen om et stort projekt om telemedicin
KORT NYT2. JUL 2012 12.34

NORDJYLLAND: Nordjyske borgere skal have mulighed for at få telemedicinsk behandling, hvis de har middel til svær KOL - uanset hvilken kommune, hvilket sygehus eller hvilken praktiserende læge de er tilknyttet. Det skriver KanalFrederikshavn.dk.

Projektet TeleCare Nord er det første af sin størrelse på landsplan. Der har tidligere været gennemført pilot- og forskningsprojekter omkring brug af telemedicin til et mindre antal KOL-patienter.

- En KOL-patient får større tryghed, bedre livskvalitet og kan undgå mange genindlæggelser ved brug af telemedicin. Jeg er derfor rigtig glad for, at det er lykkedes at samle alle kommuner, praktiserende læger og sygehusene om projektet, så de nordjyske KOL-patienter får lige muligheder, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S).

Ved brug af telemedicin har patienten udstyr i sit eget hjem, som bruges til at måle en række værdier, for eksempel puls og blodtryk. Resultaterne kan efterfølgende ses af sundhedspersonalet i kommunen, hos den praktiserende læge eller på sygehuset.

krn