Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Køge sparer på selvforsikring

Indtil videre har det været en økonomisk gevinst for Køge at gå over til selvforsikring, viser tal fra den første årsrapport fra kommunens risiko- og forsikringskontor
28. SEP 2011 6.37

KØGE: I 2007 gik Køge Kommune fra at være fuldt forsikringsdækket til selvforsikring med katastrofedækning. Målet er i så høj grad som muligt at begrænse udgifterne til forsikringer og skader.

I stedet satser kommunen på forebyggelse og sikring frem for forsikring. Det betyder fx, at kommunen selv skal betale for reparationerne, når en skole har været udsat for hærværk, eller når et sprængt vandrør i en daginstitution giver vandskade.

Økonomisk gevinst
Beslutningen om at iværksætte risikostyring i kommunen har indtil videre vist sig at være en rigtig god ide. Ikke alene tager kommunens medarbejdere større ansvar for kommunens værdier og ejendomme, men risikostyring også har en økonomisk gevinst.

Tidligere var det i høj grad den enkelte institution eller skole, der tegnede egne forsikringer uden nogen særlig selvrisiko. Således lå kommunens samlede omkostninger til forsikringspræmier i 2006 på ca. 21 mio. kr.

Kommunens forsikringsprogram er i dag sammensat af centrale og overordnede forsikringsaftaler med stor selvrisiko. Dette betyder, at der i dag budgetteres med 13,5 mio. kr. til dækning af forsikringspræmier, arbejds- og forsikringsskader samt opgaven med håndtering af risikostyringsområdet. Det viser tal fra den første årsrapport fra kommunens risiko- og forsikringskontor.

srl

Foto: http://www.flickr.com/photos/bmh4you/with/4500823448/