Køge laver særlige klasser for ukrainske børn

Kommunerne har siden ny lov sidst i maj kunne indrette undervisningen til ukrainske børn mere fleksibelt - fx uden undervisning på dansk i særlige modtageklasser.
22. JUN 2022 15.30

KØGE: Siden en vedtagelse af en lov om særlige grundskoler for børn og unge fra Ukraine den 24. maj, har landets kommuner kunne indrette undervisningstilbuddet til dem mere fleksibelt - fx uden krav om danskundervisning.

Køge Byråd har besluttet at benytte den nye lovgivning, og det vil ske i forhold til tre skoler, hvor der er eksisterende modtageklasser. Her oprettes der på hver skole endnu en klasse, og en fjerde skole forventes at etablere yderligere to eller flere modtageklasser efter efterårsferien, oplyser kommunen.

Undervisningen skal stå mål med, hvad der kræves i folkeskolen, men der er ikke specifikke krav til fag eller timetal, og der kan undervises på dansk, engelsk og ukrainsk, ligesom en del af undervisningen kan foregå online fra ukrainske skoler.

- På den måde giver vi børnene de allerbedste muligheder, hvad end fremtiden bringer for dem, uanset om de bliver her i Danmark – eller, som forventet, at de igen kan vende hjem til Ukraine, siger Ali Yahya (SF), formand for Skoleudvalget.

I dag er der 66 ukrainske børn indskrevet i skole i kommunen. Tallet forventes at vokse til godt 100 på den anden side af sommerferien og at stige yderligere op mod jul.

cwa