DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Køge-kampagne for flere praktikpladser til unge

Køge-kampagne for flere praktikpladser til unge

Det kan betale sig at få en elev, er Køges budskab i kampagnen 'Praktik Køge', der henvender sig til virksomhederne i kommunen

KØGE: Mange unge kan i dag ikke få en praktikplads. Problemet gælder stort set alle erhvervsuddannelser. I værste fald betyder det, at en hel gruppe af unge bliver tabt på gulvet, fordi de ikke kan færdiggøre deres uddannelse.

Denne situation kan de lokale virksomheder i Køge Kommune være med til at gøre noget ved, hvis de ansætter en elev. Samtidig kan en elev være med til at udvikle virksomheden og på sigt resultere i en kvalificeret medarbejder. Eleven eller lærlingen kommer med helt ny viden fra skolen og kan inspirere til nytænkning.

Politisk ses der meget positivt på, at kampagnen sættes i gang netop nu, hvor opgørelser viser, at antallet af nye uddannelsesaftaler er faldet:

- I Køge Kommune ønsker vi at samarbejde med det lokale erhvervsliv om at oprette flere elevpladser. Med praktikkampagnen informerer vi virksomhederne og gør det enklere at komme i gang med at få en elev. Der er masser af hjælp at hente til at blive guidet gennem processen, siger Mogens Møller (SF), formand for Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget og fortsætter:

Fleksible aftaler
- Vores ønske om samarbejde med virksomhederne gælder også konkrete elevaftaler. Fleksibiliteten gør det muligt for flere virksomheder at indgå et samarbejde om en konkret elev, og i forhold til det, ser vi mange muligheder for at indgå et samarbejde, slutter Mogens Møller.

I dag er det blevet nemt at finde en ansættelsesaftale, der passer til den enkelte virksomheds behov. Der findes mange forskellige ordninger i forhold til at ansætte en elev. Aftalerne er blevet meget fleksible, og en virksomhed behøver f.eks. ikke binde sig til et helt uddannelsesforløb. Der findes også rigtig mange uddannelsesretninger med mange specialer, så i forhold til fagområde vil det også være muligt at finde en elev eller lærling, der matcher lige netop det behov, den enkelte virksomhed har.

Kampagnen Praktik Køge er sat i værk af Køges Uddannelsesnetværk. Netværket består af de lokale uddannelsesinstitutioner på ungdomsuddannelsesområdet, Køge Kommune, elevrepræsentanter samt repræsentanter for arbejdsgiver- og arbejdstagerorganisationer i Køge.

mou