dkmedier
dkindkob
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
doi
- Der er hele tiden en konkurrence om talenterne i verden. Konkurrencen er bare blevet mere spektakulær, fordi Trump gør som han gør, siger Jens-Kristian Lütken, der vil udnytte Trumps konflikt med universiteterne i USA til gavn for København.
Københavns Kommune

Københavns Kommune vil udnytte Trumps konflikt med Harvard

I USA har de internationale studerende hårde kår lige nu. Det bør man udnytte, til at tiltrække specialiseret arbejdskraft til Danmark, mener Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester.
27. MAJ 2025 10.45

Lige nu ligger Donald Trump i åben krig med universiteterne i USA. Især Harvard Universitet. Han fjerner skattefordele, indefryser forskningsmidler, og nu gør han det også meget besværligt at være international studerende i USA. 

Det har skabt stor usikkerhed blandt forskere og studerende i USA, at de pludselig kan miste deres plads, tilskuddet til deres forskning eller deres ret til at opholde sig i landet.

Selvom de amerikanske universiteter bekæmper tiltagene med næb og klør, kan det få nogle af USA's skarpeste hjerner til at søge andre steder hen. Og spørger man beskæftigelses- og integrationsborgmester i København Jens-Kristian Lütken (V), må de meget gerne søge til Danmark og København. 

- Der er hele tiden en konkurrence om talenterne i verden. Konkurrencen er bare blevet mere spektakulær, fordi Trump gør som han gør, siger Jens-Kristian Lütken til DK Nyt.

Derfor vil man i København gøre en aktiv indsats med reklamer og initiativer for at lokke frustrerede studerende og forskere til København: 

- Kan vi lykkes med at få flere udenlandske studerende ind på vores universiteter, vil det være en god langsigtet investering for Danmark. Vi vil få førsteserven til en masse specialiseret arbejdskraft, som vi løbende står og mangler. Særligt i hovedstadsområdet, siger han.

København er tryg

I København er der sat penge af, som er målrettet tiltrækningen af amerikanere til København, blandt andet til det såkaldte International House i København, som tager imod udlændinge. Derudover er der en markedsføringsindsats fra kommunens side, som i amerikanske medier gør opmærksom på, hvad København kan. 

- København er en af verdens bedste byer at bo, studere og arbejde i, siger Jens-Kristian Lütken og forklarer, at det skal amerikanerne have øjnene op for. 

- I København er det godt at stifte familie, det er trygt i Danmark. Det er det modsatte af, hvad de oplever i USA lige nu, mener han. 

Borgmesteren håber, at Københavns mange meritter vil få nogle af de internationale studerende, der opholder sig i USA, til at få øjnene op for København. Blandt andet nogle af dem, der måske ikke længere kan studere på Harvard. Derudover håber han, at de bliver hængende efter deres studietid. 

Derfor har man I København oprettet ”Greater Copenhagen Career Program”, der er et gratis 7-måneders karriereprogram, der henvender sig til studerende og nyuddannede med international baggrund i Hovedstadsområdet.

Deltagerne får blandt andet en personlig karrierementor inden for deres branche samt adgang til jobsøgningsseminarer og relevante netværksaktiviteter.

- Set fra min stol som beskæftigelsesborgmester, er det en kerneopgave at hjælpe københavnske virksomheder med at tiltrække specialiseret arbejdskraft, siger han. 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dknyt.dk/artikel/koebenhavns-kommune-vil-udnytte-trumps-konflikt-med-harvard

GDPR