København vil sælge detail-job til ledige

Københavns Kommune vil kontakte ledige med erfaring inden for detailområdet for at imødekomme branchens behov.

KØBENHAVN: Ledige og ubesatte stillinger er et ret godt match. Derfor vil Københavns Kommune kontakte ledige for at gøre dem opmærksomme på, at detailbranchen har fået et kæmpe behov for flere hænder med coronakrisens karantæner.

København vil intensivere indsatsen og lede efter detailerfaring blandt de lediges cv'er og gøre dem opmærksom på muligheden for at melde sig i jobbanker.

- Jeg er sikker på, at der sidder nogle mennesker derhjemme lige nu, som også i denne situation kan få det til at gå op familiemæssigt. Det er vores håb, at vi kan lave et match mellem en branche, der beder om arbejdskraft, og en række mennesker, der måske er blevet arbejdsløse på grund af krisen og har muligheden for at tage et arbejde, siger Cecilia Lonning-Skovgaard (V).

Intet pres
Folketinget har lempet kravene til ledige som følge af stagnering på jobmarkedet. Derfor understreger borgmesteren, at det ikke er fordi, der hviler et pres på de ledige. 

- Det er en frivillig sag, om man vil søge job fx via detailhandelens jobbanker, og vi har stor respekt for, at sådan noget som børnepasning kan komme i vejen. Men nu gør vi en indsats for at gøre opmærksom på mulighederne. Det vil være til gavn både for samfundsøkonomien og for en branche, der er ekstra vigtig for os alle sammen lige nu, siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

Københavns Erhvervshus har kontaktet en række koncerner inden for detailhandlen for at gøre opmærksom på, at kommunen nu tager et ekstraordinært skridt for at hjælpe dem.

ibs

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev