DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

KMD Valg fortsætter til nyt udbud, ny leverandør fyret

Der var for lidt fremdrift i DXC Technologys udvikling af nyt valgsystem. Kombit sender opgaven i nyt udbud næste år.
19. NOV 2020 9.40

Et nyt valgsystem til afløsning for det hidtidige KMD Valg er efter først en forsinkelse tidligere i år nu skudt helt ud i det uvisse, efter at det KL-ejede Kombit har fyret DXC Technology som leverandør. Dermed skal ikke blot KV21, men efter al sandsynlighed også næstkommende folketingsvalg betjenes af det velkendte KMD valg.

KMD Valg er en af reminiscenserne fra monopoltiden med Kommunedata og er omfattet af en udbudsplan for monopolområdet, der skal konkurrenceudsætte i alt 17 monopolsystemer. Til at udvikle et nyt valgsystem blev DXC Technology valgt i 2017, efter at både KMB og NNIT trak sig i udbudsrunden.

Men Kombit har "igennem længere tid ikke set den nødvendige fremdrift i arbejdet", skriver ITWatch, og derfor er Kombit og DXC Technology nu gået hvert til sit i "fælles overensstemmelse", oplyser Kombit. Indtil videre fortsætter KMD Valg derfor som hidtil, men opgaven vil blive udbud på ny, forventeligt i starten af næste år.

Ligesom det eksisterende vil et fremtidigt valgsystem skulle understøtte kommunalvalg (byråd og regionsråd), folketingsvalg, europaparlamentsvalg og folkeafstemninger. Ligeledes skal valgsystemet fortsat kun administrere valghandling og formidling, ikke selve valgresultatet som Danmarks Statistik håndterer.