Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

KL vil bryde monopol på internationale skolepladser

Antallet af børn i internationale skoler er i kraftig vækst. KL arbejder for, at også folkeskolerne kan etablere internationale linjer
KORT NYT28. MAR 2012 8.01

Siden en lovændring i 2010 gjorde det muligt for internationale skoler at oprette filialer, har to skoler benyttet sig af muligheden og skabt plads til flere børn af internationale eksperter. Samtidig har flere danske privatskoler oprettet internationale afdelinger, skriver Berlingske.

Nu undersøger Undervisningsministeriet sammen med Kommunernes Landsforening (KL) mulighederne for at bryde privatskolernes monopol på internationale skolepladser.

- Vores udgangspunkt er, at vi gerne vil styrke oprettelsen af flere internationale skolepladser i Danmark, så vi får forskellige typer af tilbud. Det er lidt pudsigt, at det kun er privatskoler, der må udbyde internationale skolepladser, når alle synes, det er vigtigt. Derfor har vi sammen med KL igangsat et analysearbejde, hvor vi kigger på mulighederne for at etablere internationale linjer i kommunerne. I dag må man ikke, fordi undervisningssproget i folkeskolen skal være dansk, siger undervisningsminister Christine Antorini (S) til Berlingske.

srl