Kalundborgs konservative spids trak sig igen

KV21-nyheder fra De Konservative, hvor der i Hedensted og Skanderborg begge steder er nye konstellationer i borgerlige valgforbund.
8. JUN 2021 8.50

TEMA: KV21

På et opstillingsmøde sidste år blev byrådsmedlem Anita Winther valgt som konservativ spids i Kalundborg, men hun har nu trukket sig med nyt lederjob og to børnebørn som begrundelse, oplyser TV Kalundborg.

Hun skiftede i 2019 fra V til K, som ingen fik valgt ind ved KV17. I stedet bliver Jesper Wienmann Hansen igen spids, som han også var det ved KV17. K har her otte kandidater mod syv sidst.

I Hedensted er De Konservative - som man ser det flere steder i landet - gået i valgforbund med LA og NB. Lars Jensen er her ny spids, og partiet har ikke været i byrådet siden KV13.

Ved KV17 stillede NB ikke op i Hedensted, men K fik 407 og og LA 473 stemmer, så et valgforbund mellem K og LA betød her en plads til LA.

I Skanderborg er K og LA også gået sammen, fortæller Ugebladet Skanderborg. Her er situationen omvendt i forhold til Hedensted: K har et mandat, og LA intet. Her var K sidst i valgsamarbejde med R, der denne gang i stedet har søgt sammen med borgmesterpartiet S - og SF. LA var ved KV17 sammen med V-DF-NB.

- Vores samarbejde er ikke et fravalg af blå blok og samarbejdet, vi har med de andre borgerlige partier – tværtimod. Men i lyset af at mindre partier i store valgforbund ender med at blive taberne, når stemmerne tælles op, har vi i de to partier valgt et samarbejde med en mere ligeværdig partner, siger den konservative borgmesterkandidat, Thomas Cordtz til ugebladet.