K genvælger regional spids i Hovedstaden
Ved KV17 var det Christoffer Buster Reinhardts valgslogan, at der skulle "styr på 1813".
Foto: Bax Lindhardt, Ritzau Scanpix

K genvælger regional spids i Hovedstaden

Christoffer Buster Reinhardt er igen den konservative spids. Mere konservativt KV21-nyt fra Albertslund, Sorø og Stevns.
26. MAJ 2021 8.16

TEMA: KV21

Op til KV21 i Region Hovedstaden har De Konservative nu genvalgt sin spids: Christoffer Buster Reinhardt, oplyser sn.dk. Spids var han første gang ved KV17, hvor han på den plads afløste MF Mette Abildgaard. K har i denne periode fire ud af de 41 pladser.

Ved begge valg blev spidsen overhalet af kommunalpolitiske veteraner, når det gælder personlige stemmetal. Ved KV13 af både Gentofte-borgmester Hans Toft og tidligere Helsingør-borgmester Per Tærsbøl. Ved KV17 distancerede Toft, der fik 16.015, fra sin plads som nummer to også Reinhardt, der fik 5.375, med flere længder. 

Det hører med til historien, at Hans Toft, der netop er afløst som borgmester i Gentofte af Michael Fenger (K), stiller op igen som menig regional K-kandidat.

I Stevns får De Konservative en politiker med en broget politisk karriere bag sig på listen, nemlig Thor Grønbæk, oplyser Stevnsbladet. Ved KV09 kom han i byrådet for Stevnslisten, men skiftede til K i 2011 og blev også K-spids ved KV13.

I 2016 brød han dog også med K, da han ikke blev spids igen, blev løsgænger og stillede ved KV17 op for en ny liste, Borgerlisten Stevns, uden at komme ind. Uroen mellem Grønbæk, der i en periode var formand for social- og sundhedsudvalget, og de andre konservative er nu stilnet af igen, fremgår det.

I Sorø er der anmeldt et valgforbund mellem De Konservative som borgmesterparti, V og NB, skriver sn.dk. Ved KV17 var der en større borgerlig valgalliance, hvor de tre partier også var sammen med DF, LA, Blå Fornyelse og Bent A. Jespersen, Liberalsocialist. 

Det gav K syv pladser og V og DF tre hver, mens de øvrige tre ikke kom ind.

I Albertslund finder man De Konservative i et reduceret borgerligt valgforbund, oplyser sn.dk, nemlig med DF og V. Ved KV17 gav en næsten tilsvarende alliance tre pladser til DF, to til K, og en enkelt plads til V. Også LA lagde sine 260 stemmer i den pulje uden selv at få en plads.

De tre partier er åbne over for andre borgerlige partier. Også LA og NB stiller op til valget.