Som udgangspunkt har al jord inden for kommunernes byzoner siden årsskiftet været klassificeret som forurenet. Derfor skal der tages prøver af jorden, når der bygges nyt.
Nu ønsker Kolding Kommune at fritage en række områder fra klassificeringen, oplyser DR Trekanten.
- For de, der skal til at bygge på en jord, som ikke er forurenet, er det jo en ekstra omkostning, som kan virke overflødig, siger afdelingschef Ole Lauridsen.
Hver dag ringer flere jordejere og entreprenører for enten at klage eller bare at få informationer om den nye jordforureningslov.
- De mange henvendelser betyder, at vi må udskyde andre opgaver, siger Ole Lauridsen.
En ophævelse af klassificeringen i visse områder, vil kunne mindske arbejdsbyrden. Men Ole Lauridsen understreger, at ophævelsen også sker for borgernes skyld.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.