Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Jørn Jespersen i spidsen for ny kommission

Ny Natur- og landbrugskommission skal i løbet af et år komme med forslag til at løse landbrugets og naturens økonomiske og miljømæssige udfordringer
7. FEB 2012 13.28

Regeringen ønsker, at en nynedsat Natur- og landbrugskommission i løbet af et år skal komme med forslag til at løse de økonomiske og miljømæssige udfordringer, landbruget og naturen står overfor.

Valget som formand for kommissionen er faldet på Jørn Jespersen, der er direktør for Dansk Miljøteknologi og blandt andet har været formand for VK-regeringens Akvakulturudvalg. Han er desuden tidligere folketingsmedlem for SF.

Jørn Jespersen har den profil og personlige kapacitet som leder, der skal til for at håndtere opgaven, lyder det fra Miøljøministeriet.

På dagens pressemøde i Statsmministeriet var Helle Thorning-Schmidt også inde på nedsættelsen af den nye kommision. Om den udpegede formand sagde hun:

- Jørn Jespersen har mange års erfaring med grøn omstilling, derfor synes vi, han er et oplagt valg til at står i spidsen for arbejdet. Og han har heldigvis sagt ja til opgaven.

- Landbrug, miljø og natur har fyldt en stor del af mit arbejdsliv, og jeg glæder mig til, at det kommer til at fylde endnu mere det kommende års tid. Jeg ser frem til en stor og spændende opgave med at skabe nye og langsigtede udviklingsmuligheder for dansk landbrug og en rigere og mere varieret natur, siger Jørn Jespersen.

- Vi har brug for en ny begyndelse, der løser op for den årelange konflikt mellem landbrug og natur. Kommissionen skal svare på to vigtige spørgsmål: Hvad skal dansk landbrug leve af i fremtiden? Og hvordan får vi mere natur i Danmark?, siger miljøminister Ida Auken (SF).

Kommissionens første opgave består i at udarbejde en samlet status over landbrugets økonomiske situation og tilstanden for den danske natur, vandmiljøet og klimaet. Herefter skal kommissionen arbejde på egentlige anbefalinger, som skal præsenteres for regeringen i første halvdel af 2013. Kommissionen skal komme med konkrete forslag til, hvordan dansk landbrug og natur kan udvikles bæredygtigt både på kort og lang sigt.