DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Jammerbugt vil lave tidligere asylcenter om til efterskole

KORT NYT20. JUN 2021 11.35

JAMMERBUGT: I Tranum i Jammerbugt Kommune har et tidligere asylcenters bygninger stået tomme i to år. Kommunen har siden forsøgt at få bygningerne i brug igen, især inden for det seneste år er der blevet arbejdet på at få aktivitet på stedet. Det ser nu ud til at lykkes med udsigten til en ny efterskole, skriver kommunen.

Økonomiudvalget har godkendt, at der nu skal arbejdes videre med muligheden for at etablere en efterskole. Det kommer til at være en specialefterskole for elever med autisme og vil gå under navnet Efterskolen Under Lien. Men inden den kan slå dørene op, skal bygningerne først sættes i stand, og alt det praktiske skal være på plads.

Gruppen bag efterskolen har allerede en bestyrelse og en skolekreds på plads, der arbejder på at kunne byde de første elever velkommen til august 2022. På sigt er målet at kunne rumme 64 elever. Borgmester Mogens Christen Gade (V) siger, at han er glad for udsigten til en efterskole "til glæde og gavn for ikke bare Jammerbugt Kommune, men for målgruppen i det hele taget. Vi ser meget frem til samarbejdet”.

mh