DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Jammerbugt hjemtager plejehjemsdrift

Samarbejdet med Altiden har fungeret upåklageligt, men kommunen kan løse opgaven billigere og hjemtager derfor driften af to plejecentre.

JAMMERBUGT: Når Jammerbugt Kommunes kontrakt med Altiden Omsorg A/S udløber 31. oktober 2020, hjemtager kommunen driften af de to plejecentre Saltum Plejecenter og Solgården Plejecenter i Fjerritslev. Det har en samlet kommunalbestyrelse besluttet, oplyser kommunen.

Det skyldes, at kommunen med en ny struktur kan skabe en anden driftsøkonomi - bedre og billigere, fortæller Ib Nellemann (V), formand for Social- og Sundhedsudvalget.

- I det her tilfælde har det vist sig, at vi fremadrettet selv kan levere samme service for beboerne for et mindre budget. Det giver god mening og er sund fornuft. Andre gange er det modsatte tilfældet. Derfor er det ikke afgørende, hvem der løser opgaven, men at opgaven bliver leveret billigst med samme serviceniveau, siger han.

Skyldes kun økonomi

Altiden har stået for driften siden 2015, og kommunen understreger, at opsigelsen kun skyldes økonomi og ikke samarbejde.

- Vi har haft et solidt og upåklageligt samarbejde med Altiden i de år, de har drevet plejecentrene. Både ledelsen og medarbejdere har leveret kompetent service, hvilket vi såvel som beboere og pårørende har været glade for, siger borgmester Mogens Gade (V).
 
Medarbejderne bliver virksomhedsoverdraget fra Altiden til Jammerbugt Kommune i forbindelse med, når kommunen hjemtager driften, så beboerne fortsat bliver mødt af velkendte ansigter.
 
- Vi respekterer den politiske beslutning om hjemtagelse af Solgården og Saltum Plejecenter og glæder os over, at Jammerbugt Kommune tilkendegiver stor tilfredshed med vores varetagelse af opgaven de sidste fem år, hvor vi hver dag har haft høj beboer- og medarbejdertilfredshed, lavt sygefravær og leveret høj kvalitet. Det er derfor beklageligt, at det fine samarbejde vi har haft på alle niveauer ikke fortsætter. Vi vil bidrage til en god og tryg overdragelse til Jammerbugt Kommune for beboere, medarbejdere og pårørende, siger adm. direktør i Altiden Miriam Toft.
 
Både medarbejdere, beboere og pårørende er orienteret om skiftet af leverandør.

ibs