Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Ishøj renoverer folkeskoler

BUDGET 2012 Byrådet i Ishøj har indgået forlig om budget 2012. Kommunen skal spare 24 mio. kr., men der er også blevet plads til investeringer for næsten 37 millioner
5. OKT 2011 13.58

ISHØJ: Tirsdag aften satte samtlige medlemmer af byrådet i Ishøj deres underskrift på en budgetaftale for 2012.

Ud af et samlet budget på lidt over to milliarder, skal Ishøj spare 24 millioner kroner. Det betyder blandt andet, at 13 medarbejdere bliver afskediget.

Borgmester Ole Bjørstorp (S) er meget tilfreds med, at det igen i år er lykkes at få et bredt forlig på plads:

- Vi har et stigende antal kontanthjælpsmodtagere, førtidspensionister og ældre. Det er hovedårsagerne til, at vi har måttet skære 24 millioner kroner fra. Det er jeg ked af, men der fortsat er grund til optimisme, da budgettet også indeholder investeringer for i alt 37 mio. kr.:

- Det glæder mig, at vi næste år har fundet penge til at investere i vores børn. Vi fortsætter renoveringen af Strandgårdskolen og laver forbedringer af bygningerne på både Vibeholmskolen og Vejlebroskolen. Og så får Ishøj Skole en ny bygning med indskoling og SFO. Derudover giver vi eleverne i fjerde og femte klasse en ekstra idrætstime om ugen.

- Udgifterne til energi, vand, varme og el er en af de store poster i det kommunale budget. Ved at foretage investeringer i energitiltag - for eksempel sol- og vindenergi, - kan vi spare penge og samtidig nedbringe vores C02-udledning, siger Ole Bjørstorp.

ka