Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Internationalt kommune-samarbejde om sundhed og velfærd

Repræsentanter fra kommuner i Spanien, Sverige, Italien og Skotland mødes i Guldborgsund

GULDBORGSUND: Den 13. - 14. og 15. december bliver der talt engelsk i Guldborgsund Kommunes byrådssal, og det bliver med spansk, svensk, italiensk, skotsk og naturligvis dansk accent. Det sker, når repræsentanter fra kommuner i de fem lande mødes i deres fælles EU-projekt om sundheds- og velfærdsydelser.

Projektets titel er 'Nuværende og fremtidige kvalifikationer på sundheds- og velfærdsområdet', og de enkelte lande laver deres egne projekter under denne overskrift. Undervejs i forløbet, mødes de deltagende kommuner og skoler og deler ud af deres gode og dårlige erfaringer.

- Vores eget projekt handler om, at vi kan se, at 25 pct. af de elever, der starter i Social- og sundhedshjælper uddannelsen i Guldborgsund Kommune, ikke fuldfører den, fortæller Lene Hartmann, som er teamleder for uddannelse og udvikling på Social- og Arbejdsmarkedsområdet.

- Vi vil gerne finde ud af hvorfor og ikke mindst, hvordan vi kan tilrette, afhjælpe, omlægge og understøtte eleverne, så flere af dem gennemfører uddannelserne.

De mange videnspersoner skiftes til at mødes hos de deltagende kommuner, og denne gang er turen altså kommet til Guldborgsund. Der er lagt et stramt program for de tre dage, men der er alligevel fundet plads til en traditionel dansk julefrokost onsdag aften, så deltagerne får både ny viden, og lidt af den danske julestemning med sig hjem.

mou