DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Intern kritik i avisen førte til eksklusion i DF Aarhus
Jette Skive og Knud N. Mathiesen under KV17.
Foto: Casper Dalhoff, Ritzau Scanpix.

KV21:
Intern kritik i avisen førte til eksklusion i DF Aarhus

Følg de seneste manøvrer i Dansk Folkeparti op til KV21. Udover Aarhus også i Frederikshavn og Vejen.
8. MAR 2021 12.09

I Aarhus har udpegningen af en spids i DF udviklet sig til et forløb, der både rummer anbefalinger på kryds og tværs i fuld offentlighed samt en eksklusion. Partiets nummer et og to ved både KV13 og KV17, Jette Skive og Knud N. Mathiesen, er centrale i opgøret. 69-årige Jette Skive stiller ikke selv op igen, går ind for et generationsskifte og peger personligt på partiets førstesuppleant, 27-årige Jakob Søgaard Clausen, som sin efterfølger som spids.

67-årige Knud N. Mathiesen, der selv går efter at blive spids, måtte i de lokale medier se en direkte opfordring til at trække sig lidt tilbage fra en partifælle. Det var listens nummer fem ved KV17, den 32-årige partisekretær Daniel Pedersson, der efter den manøvre måtte se sig ekskluderet fra partiet af en enig bestyrelse, oplyser Jyllands-Posten

Ifølge Lokalavisen mener Pedersson sig udsat for "et justitsmord" og kritiserer, at Skive peger på Clausen, hvilket også kom bag på Mathiesen. DF har to af de 31 pladser. 

I Frederikshavn har tidligere byrådsmedlem for DF Carsten Sørensen nu meldt sig hos K, oplyser Kanal Frederikshavn. Han repræsenterede DF i to perioder frem til KV17. Ved KV17 fik DF to valgt ind, men efter to udmeldelser er der ingen tilbage blandt de 29 i byrådet.

79-årige Anni Grimm fra Vejen er ikke længere medlem af DF, har været løsgænger siden 2018, men alligevel: Nu savner hun indflydelse og har ifølge JydskeVestkysten droppet at stille op igen efter at have siddet i byrådet siden KV09. Ligesom i Frederikshavn begyndte DF denne periode med to medlemmer, men har nu ingen. Anni Grimms søn, Claus Grimm, fulgte sin mor ud af DF og er også løsgænger i dag.