Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Innnovation på 300 skoleelevers skoleskema

Over 48 timer skal 300 elever fra 6.-9. klasser i Gentofte levere innovative løsninger på udfordringer fra bl.a. Dong, Maersk Drilling, Danmarks Naturfredningsforening, ISS og Københavns Energi

GENTOFTE: Hvad skal Danmark leve af i fremtiden? Det er et spørgsmål, som optager både politikere, erhvervsliv og medier. Mange peger på, at vækst og jobskabelse skal komme fra innovation, iværksætteri og teknologisk fremsynethed. Spørgsmålet er så bare, hvordan vi kommer der til, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Med et ambitiøst projekt, 'Innovations-Camp 2011', sætter Skovgårdsskolen i Gentofte innovation og iværksætteri på skemaet over 48 timer.

Det intensive forløb starter onsdag d. 9. november og slutter fredag d. 11. november med præsentationer og taler af bl.a. Gentoftes borgmester Hans Toft (K)og forhenværende statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Fra morgenstunden onsdag stempler 300 elever fra 6-9. klasse ind til den 48 timers innovationscamp. Her vil de i samarbejde med en række virksomheder og organisationer komme med innovative løsninger på konkrete opgaver som DONG, ISS, Kræftens Bekæmpelse, BetterPlace og Maersk Drilling står over for. De stillede opgaver har skullet leve op til skolens krav om samfundsrelevans ud over relevans for den enkelte virksomhed.

Hver af partnerne stiller eleverne konkrete opgaver inden for områderne Energi & Klima, Sundhed, Forebyggelse og Fællesskab.

- Vores ambition er, at skolen skal udvikle børnenes evner til at være innovative. Det i sig selv kræver nytænkning i og af folkeskolen. Med den 48 timers non-stop innovations-camp forsøger vi at sætte handling bag ordene for vores elever i 6.- 9. klasse, siger Tina Lykkegaard Marker, udskolingsleder på Skovgårdsskolen.

De 48-timers InnovationsCamp slutter fredag formiddag med præsentationer af løsningerne og taler af Lars Løkke Rasmussen og Gentoftes borgmester. Sammen vil de kommentere på projektet og løsningerne og tale om perspektiverne for at arbejde mere målrettet med innovation i folkeskolen.

- I Gentofte arbejder vi målrettet for at ruste vores skoleelever til en verden, hvor en af de centrale forudsætninger er, at man kan omsætte tillært viden til anvendelige og brugbare løsninger. Det er Skovgårdsskolens Innovations-Camp 2011 et glimrende eksempel på - kreativ idégenerering kombineret med rigtige opgaver udefra samt krav om produkter og formidling, forklarer Hans Toft.

mou