DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Ingen førtidspension til folk under 40

Fremover skal kommunerne skræddersy forløb for de unge, lyder det i regeringens reformudspil af førtidspension og fleksjob
KORT NYT28. FEB 2012 8.59

Når regeringen i dag fremlægger sin reform af førtidspension og fleksjob, vil en central del være oprettelsen af nye ressourceforløb - en aktiv indsats, der skal hjælpe folk i arbejde. Samtidig stilles der krav til kommunerne om en ny tilgang.

- Du får én gennemgående sagsbehandler. Altså der er kun en, der har ansvaret for dig, når du er i et ressourceforløb, siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) til Politiken.

I dag kan personer med en bred vifte af sociale problemer risikere at have kontakt med syv-otte forskellige sagsbehandlere fra forskellige kommunale forvaltninger, alt efter hvor mange offentlige ydelser man modtager.

Med regeringens reformforslag pålægges kommunerne at oprette såkaldte rehabiliteringsteam, hvor sagsbehandlere inden for social-, sundheds-, beskæftigelses- og uddannelsesområdet skal koordinere indsatsen og lave en konkret handlingsplan for den enkelte borger. Eksempelvis må jobcentrene i dag ikke tage sociale forhold med i overvejelserne.

Hovedformålet er, at personer under 40 for fremtiden helt skal holdes borte fra førtidspension. De nye ressourceforløb af højst fem års varighed skal træde i stedet, og til det afsætter regeringen 1,4 milliarder kroner.

lcl