For første gang udgør indvandrerne fra ikke-vestlige lande en lige så stor andel på de kommunale arbejdspladser, som de gør i hele arbejdsstyrken.
Indvandrere og deres efterkommere udgjorde i 2010 5,2 procent af de kommunalt ansatte, viser en særkørsel, som KL's nyhedsbrev Momentum har fået foretaget på baggrund af tal fra Det Fælleskommunale Løndatakontor og Danmarks Statistik.
Dermed er andelen næsten fordoblet på fem år, og kommunerne har for første gang nået målet om, at indvandrere skal være lige så godt repræsenteret på de kommunale arbejdspladser, som de er i arbejdsstyrken.
I KL glæder formanden for løn- og personaleudvalget, Michael Ziegler (K), sig over udviklingen, der blev startet med en målsætning udstukket i 2000.
- Samtidig er det også utrolig vigtigt, at vi fortsætter arbejdet, da vi allerede om få år vil stå i en situation, hvor vi mangler arbejdskraft, og det vil være nødvendigt at kunne rekruttere bredt., siger han til Momentum.
jos
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.