
I en undersøgelse har forskere fra Vive for første gang i Danmark kortlagt, hvor mange unge og børn, der rømmer deres anbringelsessteder.
Inden for det seneste år er i alt 10 pct. af de anbragte børn og unge stukket af eller udeblevet fra deres døgntilbud mindst én gang. Samtidig er det tre procent af anbragte, der er i familiepleje, der har rømmet. Det skriver Kommunen.dk.
Mette Lausten er seniorforsker hos Vive og har sammen med kolleger lavet undersøgelsen.
- Der skal handles på de her tal. Det er børn og unge, der er i kommunens varetægt, ikke forældrenes. Derfor skal det offentlige også vide, hvor de er henne, og hvad man gør for at håndtere, at de stikker af, siger hun til Kommunen.dk.
Ifølge undersøgelsen er størstedelen af de unge kun stukket af en enkelt gang de seneste 12 måneder, og for størstedelens vedkommende drejer det sig om rømninger på omkring et døgns tid. Undersøgelsen skal dog tages med forbehold. For i Danmark er man ikke enige om, hvornår et barn eller en ung rømmer sit anbringelsessted.
Mette Lausten mener, det er vigtigt, at vi får et bedre blik for, hvad en rømning er, og hvornår anbragte rømmer deres hjem.
- Det er jo unge mennesker, som kan være i en situation på et døgntilbud, som de ofte ikke synes, at de skal være i. Men vi ved ikke nok om, hvorfor de unge stikker af.
Læs hele historien på Kommunen.dk.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.