Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Hurtigkøer på skadestuer skal mindske ventetid

Region Hovedstaden vil sluse patienter med mindre skader hurtigere gennem skadestuerne
KORT NYT9. AUG 2011 11.45

HOVEDSTADEN: Med et 'fast Track' skal patienter med mindre skader fremover slippes hurtigere igennem deres besøg på skadestuerne i hovedstadsregionen. Hurtigsporet er ifølge Berlingske et af flere initiativer i en handlingsplan, som Region Hovedstaden vil gennemføre oven på den hårde kritik af ventetider på op til 12 timer eller mere på skadestuerne i hovedstadsområdet.

Planerne om en hurtigkø bliver taget godt imod hos Danske Patienter. Annette Wandel, chefkonsulent i Danske Patienter, pointerer dog, at det er vigtigt at sikre, at det er de rigtige patienter, der ender i 'fast-track'-køen:

- Skrækscenariet er, at folk ikke bliver visiteret rigtigt. At patienter, der oprindeligt havde brug for en læge, i stedet bliver tilset af en sygeplejersker, og der så er nogle symptomer, der bliver overset, siger hun.

Handlingsplanen kommer samtidig med, at en ny opgørelse viser, at ventetiderne er endnu længere i 2011 end sidste år. Planerne skal behandles af regionens politikere i forretningsudvalget på torsdag.

terp