Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Hovedstadsaftale på plads for udvidet coronabehandling

De 29 kommuner i Region Hovedstaden og regionen har indgået en aftale om udvidet behandlingsansvar for udskrevne coronapatienter på 72 timer i stedet for 48.
7. MAJ 2020 6.10
TEMA: Corona

HOVEDSTADEN: Sammen med dens 29 kommuner er Region Hovedstaden nået frem til en aftale, der sikrer, at der er tilstrækkelig lægedækning og udvidet behandlingsansvar på de kommunale covid-19-pladser. 

Med aftalen beholder hospitalet behandlingsansvaret for udskrevne patienter i kommunerne i 72 timer efter udskrivningen, symptomer eller ej. Aftalen kommer efter forståelsespapiret mellem KL og Danske Regioner, som betød, at hospitalet beholdt behandlingsansvaret, indtil patienten har været symptomfri i 48 timer.

På den måde kan de kommunale sygeplejersker fx kontakte og rådføre sig med lægen på hospitalet. Det skal give tryghed for personalet og gør det muligt at regulere behandlingen løbende. 

- Det er vores vurdering, at vores regionale aftale giver en endnu bedre lægedækning end forståelsespapiret. Hvis en borger på en af de kommunale covid-pladser skulle have covid-symptomer efter 72 timer, så gælder samme dækning som forståelsespapiret med 48 timer efter symptomfrihed. Herudover kan der individuelt aftales forlængelse af behandlingsansvaret, hvis borgeren ikke er stabil eller er i isolation for covid, siger borgmester i Albertslund Steen Christiansen (S).

Læs mere om Region Hovedstadens Information til kommunerne.

ibs