DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Hovedstaden vil knække energikurven

Hovedstaden vil knække energikurven

Som blot den anden region har Hovedstaden nu en central Kurveknækkeraftale med Go'Energi under Klima- og Energiministeriet
23. MAR 2012 15.35

HOVEDSTADEN: Aftalen forpligter regionen til at indføre miljøledelse og arbejde systematisk med at knække kurven i energiforbruget.

- Det er virkelig godt nyt for klimaet. Det er også godt nyt for vores driftsøkonomi. Energibesparelser betaler sig nemlig, så det er en win-win situation, siger Lars Gaardhøj (S), formand for regionens Miljø- og Grøn Vækstudvalget.

Aftalen er et led i regionens nye 'Strategi og handlingsplan for bæredygtig udvikling,' som regionsrådet vedtog i december.

Energiledelse er et styringsværktøj, der systematiserer indsatsen, så regionen skruer ned for energiforbruget de rigtige steder og får den størst mulige besparelse. Det betyder, at regionen kortlægger energiforbruget, udarbejder en handlingsplan med mål for besparelser – og følger op.

- Vi får nu mulighed for en meget grundig afdækning af energiforbruget på vores hospitaler, og det åbner for, at vi i 2012 kan begynde at sætte konkrete mål for energiforbruget de kommende år. Det arbejde ser jeg meget frem til at komme i gang med, for vi vil have energiforbruget ned, siger Lars Gaardhøj.

Foto: http://www.flickr.com/photos/krzlis/6336906911/sizes/z/in/photostream/

lcl