DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Hovedstaden udskyder op mod 40 pct. af behandlinger

Antallet af coronaindlagte vil påvirke, hvor mange behandlinger der skal udskydes i Hovedstaden.
16. DEC 2020 6.22
TEMA: Corona

HOVEDSTADEN: Hospitaler i Region Hovedstaden udskyder op mod 40 pct. af ikke-akutte behandlinger, oplyser regionen. Det skal give plads til et stigende antal indlagte med coronavirus.

Regionen sætter ikke et præcist tal på, hvor mange behandlinger der bliver udskudt. Men det vil gælde både kontroller, udredninger og planlagte operationer.

- Vi vil gerne undgå den massive lukning af planlagte behandlinger, vi havde i foråret. I stedet vil det enkelte hospital se på, hvad der giver mening for deres organisering, så vi kun lukker det nødvendige, siger lægefaglig koncerndirektør Dorthe Crüger.

Som en krig

Hun oplyser, at det både er antallet af indlagte patienter med coronavirus samt sygdom og hjemsendelse af personale, der kan påvirke, hvor mange behandlinger der bliver udskudt.

Udmeldingen fra Region Hovedstaden kommer efter en lignende melding fra Region Midtjylland, som mandag oplyste, at den aflyser 400 planlagte operationer frem mod nytår.

De aflyste operationer i Midtjylland skyldes ligeledes et stigende pres på grund af flere coronaindlagte. Også Region Sjælland har aflyst planlagte operationer for at frigøre personale og sengepladser til coronapatienter.

- Vi er nødt til at ruste os til en jul med et massivt pres. Jeg har heldigvis aldrig oplevet en krig. Men lige nu opleves det, som om coronatropperne står lige uden for byen. Ja, måske ovenikøbet inde i byen, siger Dorthe Crüger.

Ritzau