DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Hovedstaden styrker palliation i hjemmet

KORT NYT24. OKT 2020 12.00

HOVEDSTADEN: Flere og flere alvorligt syge ønsker at dø deres eget hjem. Derfor har Region Hovedsteden afsat tre mio. kr. til at styrke den udgående palliation, så læger, sygeplejersker, fysioterapeuter og psykologer kan komme på besøg i hjemmet for at hjælpe med de fysiske, psykiske, åndelige og etiske dele af at stå foran døden, oplyser regionen.

- Vi skal hjælpe på en værdig og menneskelig måde, og en stor del af det er at lytte til, hvordan de helst vil have hjælpen. Derfor er det vigtigt, at palliationen kommer hjem til de mennesker, som ønsker det, og jeg er glad for, at vi har fundet plads i budgettet til at styrke den udgående palliation yderligere, siger Christoffer Buster Reinhardt (K), formand for sundhedsudvalget.

De tre mio. kr. svarer ca. til, at 60 patienter kan modtage palliativ behandling gennem 15 pladser i de udgående teams. Den palliative behandling er med til at give borgeren lindring og omsorg og skaber rog og tryghed i en svær periode. 

Region Hovedstaden har:

  • fire hospices for voksne med samlet set 70 sengepladser og som eneste region udgående hospiceteams med ca. 160 pladser
  •  
  • et børnehospice med fire sengepladser
  •  
  • seks palliative enheder på hospitalerne med samlet set 41 sengepladser, ambulatoriefunktion og udgående palliative teams

 

ibs