Hospitalsansatte får 2,5 mio. kr. for fem års ekstra arbejde uden skriftlig aftale

113 hospitalsansatte i Herning og Holstebro får efterbetalt 2,5 mio. kr. for manglende tillæg.
20. MAR 2020 11.20

113 ansatte hos Hospitalenheden Vest vil få efterbetalt 2,5 mio. kr. i alt, efter en fejl, der strækker sig fem år tilbage, har været skyld i, at de ansatte ikke har fået udbetalt alle deres tillæg. 

De ansatte havde de seneste fem år en praksis, hvor de kunne arbejde mere end de seks normale dage i træk for at opspare flere sammenhængene fridage. 

Her har de typisk haft seks op til syv sammenhængende arbejdsdage, og i nogle enkelte tilfælde har ansatte arbejdet i op til ni dage i træk. Der har dog ikke været en gyldig skriftlig aftale herom.

Praksissen var før i tiden en del af en lokalaftale, men da der blev tegnet ny overenskomst, var den praksis dermed ikke længere gyldig. Det fangede ledelsen ikke, men fortsatte med samme praksis, forklarer hospitalsdirektør Poul Michaelsen.

- Vi har ikke haft papirerne i orden, så det er helt fair and square, at de slår ned på det, siger han.

- Det havde været i orden, hvis vi havde haft en skriftlig aftale, men det har vi ikke, og i den sammenhæng hjælper det ikke, at medarbejdere, tillidsrepræsentanter og ledelsen var enige om fremgangsmåden. Reglerne er, som de er, og dem retter vi ind efter, forklarer Poul Michaelsen.

Fejl i registreringen
Det har betydet, at der har været fejl i registreringen af de ansattes fridage og arbejdesdage, og derfor havde de ansatte ikke fået alle de tillæg, de havde krav på. 

- Vi er kede af, at vi har lavet en fejl, men vi er glade for, at FOA på deres medlemmers vegne har fundet fejlen. For tilliden til at pengene altid passer, er afgørende for forholdet mellem arbejdstager og arbejdsgiver. Der skal naturligvis være fuldstændigt styr på aftaler, tilrettelæggelse af arbejdstid og løn. Det skylder vi vores medarbejdere, siger hospitalsdirektør Poul Michaelsen.

Hospitalsenheden har nu indgået en ny lokalaftale om en praksis. Desuden har enheden også strammet retningslinjer i forbindelse med registrering af arbejde og fridage. 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev