Hospital overså meningitis hos 13-dage gammelt spædbarn

KORT NYT27. DEC 2019 9.36

SYDDANMARK: Odense Universitetshospital overså meningitis hos et 13-dage gammelt spædbarn, som ikke blev tilset af en læge ved ankomsten til Barselsklinikken. Efterfølgende døde barnet af sygdommen. Styrelsen for Patientsikkerhed slog tidligere i december fast, at barnet skulle have været tilset ved ankomst og 'der ikke blev udvist tilstrækkelig omhu og samvittighedsfuldhed ved behandlingen'. Det skriver Politiken. 

Men trods den tragiske sag, bør det ikke være nødvendigt, at alle børn skal tilses af en læge ved indlæggelse, mener Bjarne Rønde Kristensen, ledende overlæge med ansvar for blandt andet Barselsklinikken. 

- Det bør ikke være nødvendigt, at alle børn, der indlægges på Barselsklinikken tilses af en læge. Rigtigt mange genindlæggelser på Barselsklinikken skyldes ammeproblemer, og her er vores sygeplejersker og jordemødre på klinikken de mest kompetente. Hvis vi skulle sikre det hele til fingerspidserne, skulle vi udelukkende have speciallæger ansat. Og det kan vi jo ikke. Så det handler om en balance – hvor vi gør det, der giver størst mulig sikkerhed for patienterne ud fra det, vi har at gøre godt med.  

esl

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt