DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Højst 250 meter til nærmeste ladestander
Clever har leveret de første 24 ladestandere, men flere leverandører er inde i billedet om de sidste.
Foto: Thomas Rousing, Ritzau Scanpix

Højst 250 meter til nærmeste ladestander

Frederiksberg anstrenger sig for at blive el-bilby nummer et.
4. NOV 2020 12.30

FREDERIKSBERG: I de kommende år kommer der 24 nye, offentlige ladestandere til elbiler på Frederiksberg, oplyser kommunen. Dermed vil 80 pct. af byens areal leve op til målet om, at der maksimalt må være 250 meter fra gadedør til den nærmeste offentlige ladestander.

Gratis parkering og masser af lademuligheder for elbilejere. Det er to af kommunens indsatser, der skal få flere bilister til at vælge elbiler og gøre Frederiksberg Kommune til el-bilby nummer et.

Som første kommune har Frederiksberg indført en ladegaranti, så man højst skal bevæge sig 250 meter for at komme til den nærmeste offentligt tilgængelige ladestander.

Placering efter ønske

Parkering er allerede gratis for alle elbiler, og i løbet af 2021 og 2022 etablerer leverandøren Clever 24 nye ladestandere. Kommunen har dialog med tre operatører om muligheden for endnu flere ladestandere for at sikre ladegaranti i hele byen.

På Frederiksberg er der 71 ladestandere på offentlig vej med i alt 132 tilhørende parkeringspladser. De 24 nye ladestandere indsættes i 2021-2022 og hver ladestander omfatter to parkeringspladser, man kan lade på. Flere af de 24 nye ladestanderes placering er baseret på ønsker fra borgere.

Blandt andre indsatser i Frederiksbergs elbilstrategi er at alle kommunens egne køretøjer skal køre på el eller andre klimavenlige drivmidler og at de busser, der kører i byen, skal være nulemissionsbusser.

ka