dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Hjørring stopper samarbejdet med Fonden Alternativet

Hjørring stopper samarbejdet med Fonden Alternativet

Det sker efter længere tids kritik af rod i økonomien og af stedets pædagogiske linje

HJØRRING: Hjørrings sundheds- ældre- og handicapudvalg kalder med øjeblikkelig virkning stedets godkendelse tilbage. Dermed skal de omkring 12 beboere være ude senest 1. maj, og ingen nye må visiteres til det.

- Vi har ikke tillid til Fonden mere. Vi mener ikke, at Fonden har udvist den fornødne samarbejdsvilje. Og det er en forudsætning for at have en godkendelse, siger udvalgsformand, Lilli Damsgaard Christensen (S) til DR Nordjylland.

Hun ønsker ikke at uddybe nærmere, om hvorvidt hun og udvalgets øvrige medlemmer mener, at det er opholdsstedets pædagogiske linie, der spiller ind på beslutningen.

Lilli Damsgaard Christensen peger på, at Hjørring Kommune bl.a. savner en ordentlig fortegnelse over vikarkøb, og om der har været økonomisk sammenblanding mellem Fonden og Alternativet Aps fra opholdsstedet.

Fonden trækker sig frivilligt
Fonden Alternativet har meddelt, at den nu frivilligt trækker sig ud af Hjørring. I en pressemeddelelse lyder forklaringen:

'Bestyrelsen har ikke længere tillid til, at Hjørring Kommune udviser en fair og retfærdig sagsbehandling overfor Fonden Alternativet, hvilket bl.a. kommer til udtryk i Hjørring Kommunes kommentering og behandling af de mange emner, der har været genstand for omtale i Nordjyske Stiftstidende. Emner hvor Hjørring Kommune har siddet inde med viden om de faktiske forhold, bl.a. gennem kommunens eget tilsynsarbejde, men alligevel har udtalt sig til pressen i modstrid med kommunens egen information.'

Opholdsstedet påpeger desuden, at kommunen tilsynsafdeling siden Alternativets godkendelse i 2009 har gennemført omkring 25 anmeldte og uanmeldte tilsynsbesøg, som alle er anmærkningsfrie.

Men bestyrelsesformand Torben Reese er fortrøstningsfuld.

- Men vi regner med at åbne i nye rammer i Jammerbugt Kommune om kort tid, siger han til DR Nordjylland.

lcl