DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Hjørring-budget stadig med udfordringer trods udligningsløft

30 af 31 bag budgetaftale med demografisk minus i horisonten.
24. SEP 2020 12.10
TEMA: Budget 2021

HJØRRING: Alle partier i Hjørring Byråd står bag budgetaftalen for 2021, som dog med en løsgænger udenfor ikke har enstemmig opbakning. Men bred tilslutning er der alligevel til den første budgetaftale efter den udligningsreform, som et noget smallere flertal sidste år satte sin lid til ville løse de fremtidige problemer.

Med udligningsreformen er, med aftaletekstens ord, "toppen taget af Hjørring Kommune økonomiske udfordring", men heller ikke mere end toppen. Økonomien er umiddelbart kun reddet hjem for budgetåret og det første overslagsår, derefter slår demografien til igen trods udligningsreformens løft på 30 mio. kr. årligt til Hjørring Kommune.

Derfor binder aftalepartierne sig ikke til faste udgifter i form af generel demografisikring på serviceområdet, i stedet bruges den midlertidige økonomiske bedring i 2021 og 2022 på engangsinvesteringer på anlægssiden. Dog er blandt andet ældreområdet tilgodeset også på driften, så serviceniveauet ikke falder i takt med flere brugere.

Bag budgetaftalen står Socialdemokratiet, Venstre, De Konservative, Lokallisten, SF og Enhedslisten, i alt 30 af byrådets 31 mandater, idet løsgænger Ivan Leth (eks-S) står udenfor. Budgettet andenbehandles og besluttes endeligt på byrådsmøde 7. oktober.
 
 
Se budgetaftalen.