DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Heunicke kaldes i samråd om vaccineplan

KORT NYT5. MAJ 2021 12.05
TEMA: Corona

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) kaldes i et samråd for at forklare, hvordan regeringen vil sikre, at den nuværende plan for vaccination mod covid-19 i Danmark ikke skrider til langt ud på efteråret.

Det er De Konservative, der har indkaldt ministeren, efter at den nuværende vaccinationskalender er blevet betegnet som for optimistisk af forskellige analytikere. Sundhedsordfører Per Larsen vil høre ministeren, hvilke overvejelser regeringen gør sig for at undgå, hvad han beskriver som et mareridtsscenarie.

Sundhedsstyrelsens seneste udgave af kalenderen er fra 3. maj og tilsiger lige nu, at alle over 16 år, der ønsker en vaccination mod covid-19, har fået det tilbudt i uge 29 i slutningen af juli. Herefter er det planen, at alle har færdiggjort en vaccination i uge 33, der ligger i slutningen af august. Forskellige analytikere kalder dog kalenderen for optimistisk. Bekymringen bygger blandt andet på de danske myndigheders forventninger til leverancer af vacciner fra det tyske selskab CureVac og det amerikanske selskab Novavax.

Ritzau