Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Heunicke indikerer forskellig genåbning rundt i landet
Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) skriver på Facebook, at der vil blive tale om en regionalt inddelt genåbning. (Arkivfoto)
Foto: Philip Davali, Ritzau Scanpix

Heunicke indikerer forskellig genåbning rundt i landet

Søndag skriver sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på Facebook, at en kommende genåbning vil være regional.
21. FEB 2021 14.40
TEMA: Corona

Få timer efter at statsminister Mette Frederiksen (S) på Facebook åbnede op for, at der kan komme mere information om en genåbning allerede mandag, kommer sundhedsminister Magnus Heunicke (S) nu med yderligere information på samme medie.

Lørdag varslede regeringen, at man mandag vil modtage en ekspertvurdering af mulighederne for yderligere lempelser af de nuværende restriktioner.

- Vi skal forberede os på, at noget af genåbningen bliver landsdækkende, og andet bliver regionalt. Og så skal vi være klar til hurtige lokale nedlukninger, som vi netop nu gør i forbindelse med udbrud i Ishøj og Kolding. Her er jeg klar til at reagere over for andre udbrud, når de viser sig, skriver Magnus Heunicke.

Politiske drøftelser om genåbning i næste

Siden jul har Danmark været under en markant nedlukning for at mindske smitten med covid-19, der i december steg voldsomt og satte dele af sundhedsvæsnet under pres. I slutningen af december var der dagligt over 4.000 nye tilfælde af covid-19, og antallet af indlagte toppede på 964 i starten af januar.

Nedlukningen har dog mindsket de tal markant. Søndag er der 496 nye tilfælde af sygdommen og 248 indlagte.

I den kommende uge har regeringen varslet, at der vil blive indkaldt til politiske drøftelser om en genåbningsplan, samt at regeringen vil melde ud om de restriktioner, der står til at løbe ud 28. februar.

- Sikker og hurtig vaccine, effektiv testning - og at vi fortsat overholder de gældende restriktioner. Det er vejen til en sikker genåbning så hurtigt som muligt, hvor sundhedsvæsenet kan følge med, og samfundet begynder at åbne op igen, skriver Magnus Heunicke på Facebook.

Ritzau