Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Michael Fenger på 58 år bliver ny borgmester: Hans Toft ville begynde næste periode som næsten 75-årig og vælger altså at stoppe til maj.
Foto: Gentofte kommune og Martin Frøland, Ritzau Scanpix

Hans Toft stopper efter næsten 28 år som borgmester

Gentoftes borgmester fratræder. Byrådskollegaen med 11 år i kommunalbestyrelsen bag sig Michael Fenger (K) skal afløse fra 15. maj.
11. JAN 2021 10.38
TEMA: KV21

GENTOFTE: Hans Toft, der er landets længst siddende borgmester, stopper efter næsten 28 år og fratræder til maj, oplyser kommunen.

Efter samtlige de sidste syv kommunalvalg under Hans Tofts ledelse har Gentofte haft absolut konservativt flertal i kommunalbestyrelsen, og det kronedes ved sidste valg med en konservativ valgsejr med over 58 pct. af vælgerne og 13 konservative ud af de i alt 19 medlemmer af kommunalbestyrelsen. 

- Efter de mange år og i en alder af næsten 75 år ved næste valgperiodes begyndelse, så har jeg fundet det rigtigt at slippe tøjlerne og giver dem med stor glæde videre til Michael Fenger. Han vil med sin brede både erhvervsmæssige og politiske erfaring samt sine mange år som udøver og leder i Gentoftes idræts- og fritidsliv blive en både kompetent og vellidt borgmester, siger Hans Toft.

Han har i forbindelse hermed meddelt, at han ønsker at fratræde som borgmester og indstiller sammen med sin konservative gruppe, at Michael Fenger tiltræder som ny borgmester den 15. maj i år eller snarest herefter, når Michael Fenger kan frigøres fra sit nuværende ansættelsesforhold.

Lang sportslig karriere

Michael Fenger har været medlem af kommunalbestyrelsen i 11 år og har i perioden blandt andet været formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Børneudvalget og en række af kommunens opgaveudvalg samt medlem af byplanudvalg, skoleudvalg og økonomiudvalg.

Michael Fenger har også en lang sportslig karriere bag sig med bl.a. flere hundrede kampe på det danske håndboldlandshold – heraf mange år som landsholdets anfører – med udgangspunkt i Hellerup Idræts Klub (HIK) samt efter elite-karrieren som leder og træner i bl.a. ungdomsafdelingen.

Michael Fenger glæder sig til sin nye rolle:

- Det er både et privilegium og særdeles spændende at skulle være borgmester i den kommune, hvor jeg er vokset op og gennem 50 år har haft en aktiv dagligdag. Jeg glæder til, at jeg i min nye rolle skal fortsætte det positive og konstruktive samarbejde med min egen gruppe, de øvrige politiske grupper samt kommunens dygtige organisation. Alt med henblik på at sikre, at Gentofte fortsat skal være et godt sted at leve, bo og arbejde og fortsat udvikles med en god service og med en effektiv administration – og med lavest mulige skat, selvom vi nu er ramt af den helt urimelige nye, udligningsregning, siger Gentoftes kommende borgmester, Michael Fenger.

ka