DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Håndværkerby med 410 boliger kræver ny lokalplan

En afgørelse fra Planklagenævnet underkender Hillerøds plan om at bygge en håndværkerby i forbindelse med hospitalsbyggeri. Men kommunen har ikke tid til at ændre lokalplanen.
20. JUN 2020 14.32

HILLERØD: Planklagenævnet har omgjort en tilladelse til at bygge en håndværkerby på en mark. Håndværkerbyen skulle efter planen huse ansatte på det nye supersygehus-projekt i kommunen. 

Planklagenævnet vurderer i sin afgørelse, at håndværkerbyen trods sin midlertidige levetid på tre år er af en karakter, der medfører væsentlige ændringer i området. Udover 410 boliger skal håndværkerbyen bestå af 100 parkeringspladser, belysning, uderum med grillområder og en støjvold.

En nabo klagede i januar over, at kommunen har givet landzonetilladelse til byggeriet. Naboen mente nemlig, at byggeprojektet er lokalplanpligtigt. Når noget er lokalpligtigt, skal kommunen blandt andet give naboer mulighed for at få indflydelse på planlægningen. 

Det har klageren nu fået medhold i. 

Hvis Hillerød vil opføre håndværkerbyen, skal kommunen lave en ny lokalplan for området. Men det kommer ikke til at ske, siger Dan Riise (V), der er formand for Arkitektur, Byplan- og Trafikudvalget til SN.dk

- Det haster lidt med at få opført den håndværkerby, og med borgermøder og en offentlig høring tager det mellem 12 og 16 måneder at lave en ny lokalplan. Det kan vi ikke vente på, så vi bliver nødt til at finde en anden løsning, siger han til SN.dk.

Hvad den skal være, ved han ikke endnu.