DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Håbefuld skolelederformand forventer snart elever i klasserne
Der er håb for, at de yngste elever snart kan indtage klasselokalerne igen.
Foto: Anthon Unger, Ritzau Scanpix

Håbefuld skolelederformand forventer snart elever i klasserne

Ekspertgruppe skal vurdere, om de yngste elever kan komme i skole igen, og den melding vækker optimisme.

Der er optimisme at spore hos Skolelederforeningens formand Claus Hjortdal, efter at regeringen har meldt ud, at de yngste elever måske kan komme tilbage til fysisk undervisning før den 28. februar.

En ekspertgruppe skal nu regne på muligheden for at få fyldt klasselokalerne igen.

- Det var det, vi havde forventet. Nu må vi vente et par dage ind i næste uge, inden vi får svaret. Men jeg tror, de vil lægge sig i selen for at få dem afsted, siger han.

Regeringen har torsdag meldt ud, at restriktioner, der holder en stor del af erhvervslivet lukket og skoleeleverne hjemme, som udgangspunkt forlænges til den 28. februar.

Men for de yngste skoleelever - 0. – 4.-klasse - gælder det, at en ekspertgruppe under Statens Serum Institut skal vurdere muligheden for, at de tidligere kan vende tilbage til skolen.

Dobbeltarbejde

- Generelt trænger alle børn til at komme i skole. Nogle er nemmere at undervise end andre. De mindste er sværest at undervise. Deres koncentrationsevne ligger i et spænd mellem 10-15 minutter, børnene bliver kede af det, og de savner deres kammerater, siger Claus Hjortdal.

Desuden, mener han, trænger mange forældre også til at kunne sende deres børn afsted i skole.

Mange forældre skal nemlig balancere deres eget job, samtidig med de skal se efter børnene.

- Det er klart, at mange oplever at være på dobbeltarbejde, fordi de både har deres eget arbejde at passe og skal sørge for, at børnene lærer noget. Det holder ikke i længden. Vi kan ikke trække det ud. Også derfor er det vigtigt at få børnene tilbage, siger han.


Ritzau