Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Gratis tog og cykel til 30 Fredericia-pendlere

DSB og Fredericia Kommune er gået sammen om et usædvanligt tilbud til 30 af byens pendlere: Stil bilen og få gratis tog og pendlercykel i tre måneder

FREDERICIA: Hvis man normalt tager bilen til arbejde i Fredericia, har man nu mulighed for at få et gratis togkort og en pendlercykel stillet til rådighed i tre måneder fra 1. april 2011, oplyser kommunen, der er gået sammen med DSB om tilbuddet, der skal få bilisternes øjne op for de mange fordele ved at lade bilen stå i garagen.

- Vi er meget glade for, at DSB har valgt at gå med i det her demonstrationsprojekt. Fredericia er et jernbaneknudepunkt med en stor nettoindpendling, og vi arbejder løbende på at gøre den til en af de førende cykelbyer, udtaler Troels Andersen, som er projektleder for Fredericia Cykelby.

- Ved at skifte bilen ud med tog og cykel slår man tre fluer med ét smæk. Man skåner miljøet, man får daglig motion og man får tid i toget til at arbejde eller læse dagens avis.

Målgruppen er personer, som arbejder i Fredericia Kommune og i dag pendler ind med bil fra andre kommuner. Deltagerne skal forpligte sig til at anvende tog og pendlercykler til arbejde i tre måneder i stedet for egen bil. Til gengæld får de gratis togtransport fra deres hjemby til Fredericia, og når de stiger af toget, kan de sætte sig op på en ny carboncykel og cykle det sidste stykke hen til arbejdspladsen. Der vil også være adgang til en særlig aflåst cykelparkering på banegården.

Fredericia Cykelby og DSB har indkøbt 30 pendlercykler til projektet, og deltagerne udvælges efter først-til-mølle-princippet. Tilmelding sker på www.FredericiaCykelby.dk.

Den Grønne Rejsekæde
Projektet skal understøtte Fredericia Cykelbys og DSB's mål om øget cykeltrafik og flere passagerer i den kollektive trafik. Hos DSB er projektet en af flere aktiviteter, der under overskriften 'Den Grønne Rejsekæde' belyser potentialet for at kombinere tog med andre transportmidler.

Fredericia Kommune har som mål at øge cykeltrafikken med 25 pct., og i Fredericia Cykelby arbejdes der på mange fronter med at få flere borgere til at cykle og til at cykle mere samt at skabe bedre forhold for byens cyklister.