Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Det er blandt andet Google Maps, der er med til at fortælle Google, hvor vi befinder os.
Foto: Aa/Abaca, Ritzau Scanpix

Google afslører vores corona-færden

En ny rapport fra Google om danskernes bevægelsesmønstre under coronakrisen viser, hvor flere og flere bruger naturen. Men vi flokkes om de samme steder, lyder det fra Naturstyrelsen.

Flere og flere borgere har siden februar bevæget sig ud i naturen. Det viser data fra Google, der blandt andet har taget temperaturen på danskernes naturtrang under coronakrisen.

I Region Midtjylland er der fra den 18. februar til den 29. marts en stigning på hele 71 pct. i besøg i lokale parker, skove strande og andre naturoplevelser ifølge Googles data.

Det kommer, efter Google har hentet data fra smartphones og tjenesten Google Maps i over 131 lande og analyseret borgenes bevægelsesmønstre, og hvilke steder borgerne besøger. Dataen bliver samlet i en rapport for hvert land og skal hjælpe sundhedsmyndighederne med at vurdere deres tiltag mod smittespredningen.

Opfordrer til alternative naturoplevelser
På landsplan vidner rapporten om en stigning i naturbesøg på 35 pct. Derudover viser Googles data en markant nedgang i vores færden omkring butikker, arbejdspladser og offentlig transport.

Om det skyldes klar himmel og sol eller coronakuller, kan ikke konkluderes, men tilstrømningen til naturen kan mærkes hos både nationale myndigheder og kommuner. 

Danskere flokkes om de samme naturoplevelser, og derfor opfordrer Naturstyrelsen nu til, at borgerene finder mindre kendte naturoplevelser. Det har fået miljøministeren og flere kommuner landet over til at opdatere guiden udinaturen.dk med flere forslag til lokale naturoplevelser. 

Igennem guiden kan både kommuner og staten uploade forslag. Hos GeoDanmark, der driver hjemmesiden, håber man på, at endnu flere kommuner vil komme med deres bud på naturoplevelser.

Rapporten fra Google er opgjort på landsplan, men viser også statistik fra de fem regioner. Virksomheden skriver dog, at de anbefaler, at man ikke sammenligner data fra forskellige områder, da det kan variere, hvor præcis lokationsdataen er fra region til region eller land til land.

Hele rapporten kan læses hos Google.