Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Anders Bondo:
Godt at nationale test kan forblive hemmelige

Formanden for Danmarks Lærerforening er glad for, at undervisningsministeren åbner for, at nationale test ikke skal offentliggøres
29. APR 2011 11.06

Regeringen har indtil videre insisteret på, at resultaterne af de nationale test skulle offentliggøres. Så sent som i sidste måned sagde undervisningsminister Troels Lund Poulsen (V), at han ikke ville give sig en tomme, når det kom til åbenhed om de nationale test. Men nu åbner undervisningsministeren for, at resultaterne kan forblive hemmelige.

Den beslutning glæder formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen:

- Det er rart, at ministeren endelige begynder at lytte til sagkundskaben. Vi har fra første dag sagt, at offentliggørelse af nationale test bestemt ikke er i elevernes interesse. Det vil forringe kvaliteten i folkeskolen. Det er entydigt dokumenteret gennem forskningen. Men bedre sent end aldrig.

- Test er et godt redskab til lærernes løbende evaluering. Men en testkultur, hvor skoler og elever konkurrerer om at score højest, er ødelæggende for eleverne og skolernes præstationer. Det bliver et meget snævert fokus, og vi mister den store del af undervisningen, som ikke kan omfattes af de banale elektroniske test.

Undervisningsministeren går efter at have en aftale på plads på folkeskoleområdet inden sommerferien sammen med den nuværende forligskreds - regeringen, Socialdemokraterne og Dansk Folkepart.

ka