dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Genåbning af skoler er topprioritet
Partilederne for Folketingets partier mødtes torsdag aften til en debat om håndteringen af corona, krisens konsekvenser og planer for en genåbning.
Foto: Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix

Genåbning af skoler er topprioritet

Ved gårsdagens partilederdebat var der enighed om at prioritere skolerne i en ny genåbning. Statsministeren regner med efter påske.

I næste måned kan der være godt nyt til børn og unge, der higer efter at komme i skole igen.

- Jeg tror, at det i april er muligt at åbne op, så alle børn og unge i princippet har en nogenlunde normal skoledag, siger statsminister Mette Frederiksen (S) under gårsdagens partilederdebat på TV2 et år efter, at Danmark lukkede ned.

Senere i debatten kommer hun nærmere en mulig dato på en genåbning af skolerne.

- Uden at konkludere noget, så vil jeg mene, at alle børn og unge kan komme tilbage i skole efter påske, siger statsministeren.

Både Pia Olsen Dyhr (SF) og Sofie Carsten Nielsen (R) tror også, at elever kan komme tilbage efter påske, der i år slutter 4. april.

Øverst på listen til forhandlinger

Fra start i partilederdebatten pointerede Mette Frederiksen, at alle partier har en genåbning for børn og unge "øverst på listen". Men der er stor forskel på, hvornår partierne ønsker, det skal ske. Partierne i blå blok så gerne skolerne åbnet nu.

Jakob Ellemann-Jensen (V) peger på den høje mistrivsel, der ses hos børn og unge under coronanedlukningen, mens Søren Pape (K) nævner de "lave smittetal".

- Vi har foreslået i ugevis at få de unge mennesker tilbage i skole, siger Jakob Ellemann-Jensen under debatten.

- Det, der er vigtigt, er at lytte til de unge mennesker. Vi risikerer at tabe en generation på gulvet og nogle unge mennesker, der kommer ud af det her mærket for livet.

Pernille Vermund (NB) mener, at skolerne "slet ikke skulle have været lukket" i anden bølge.

Første tema i partilederdebatten omhandlede den mentale trivsel. Derefter blev økonomien og sundhedsvæsnet debatteret.

Partilederne mødes igen fredag, hvor forhandlingerne om en langsigtet genåbningsplan begynder. Det sker efter partilederne den seneste tid har været til bilaterale drøftelser med statsministeren.

Ritzau