Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Fyring af direktør Søren Eriksen et tilbageslag for DSB

Når Mogens Granborg i et interview på www.berlingske.dk meddeler, at det er en enig bestyrelse, der har valgt at fyre Søren Eriksen, så er det dråben, der får bægeret til at flyde over hos Dansk Jernbaneforbund
18. MAR 2011 14.17

Medarbejderrepræsentanterne var ikke inviteret med til mødet i Transportministeriet. Medarbejderrepræsentanterne blev dermed ikke hørt, de blev blot orienteret efterfølgende. Så kan man ikke just påstå, at der er tale om en enig bestyrelse. Helt utilstedeligt at en bestyrelsesformand bevidst vælger at misbruge medarbejder-repræsentanterne i en så alvorlig sag.

Henrik Horup, næstformand i Dansk Jernbaneforbund, siger:

- Det virker helt igennem som en klar politisk beslutning at fyre en direktør uden om medarbejderrepræsentanterne i bestyrelsen. En beslutning gennemtrumfet af transportministeren. Søren Eriksen har i den grad været et aktiv for virksomheden DSB. En vellidt direktør, som har genskabt og ikke mindst fastholdt motivationen og engagementet i virksomheden trods Transportministerens gentagne angreb på DSB's medarbejdere og vores medlemmer.

- Søren Eriksen har vedholdende bakket medarbejderne op i forhold til ministerens kritik og tåbelige udtalelser, lyttet til problemer og søgt at løse disse gennem målrettet handling. Fyringen af Søren Eriksen vil efterlade et vakuum, som vil være meget svært at fylde ud. Transportministerens kamp mod DSB og DSB's medarbejdere vil åbenbart ingen ende tage. Mens Transportministeren fortsætter med at trampe rundt i glasbutikken, må DSB og Dansk Jernbaneforbund fortsætte med at samle skårene op, siger Henrik Horup i en pressemeddelelse fra Dansk Jernbaneforbund.

lcl