Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Fyrede i Holstebro får hjælp fra regeringen

95 fyrede medarbejdere fra hospitalsenheden Vest i Holstebro får ekstraordinær hjælp til at komme i beskæftigelse igen
20. APR 2011 13.45

HOLSTEBRO: Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) har givet dispensation til at fravige grænsen for, hvor mange afskedigelser der skal til for at få penge fra regeringens varslingspulje. Pengene går til fyrede medarbejdere fra hospitalsenheden Vest i Holstebro, som for nylig har varslet afskedigelse af 95 personer.

Varslingspuljen giver jobcentrene mulighed for at hjælpe afskedigede medarbejdere, allerede mens de er i opsigelsesperioden. Jobcenteret kan tilbyde de fyrede medarbejdere individuel kompetenceafklaring, jobsøgningsforløb eller relevante kurser.

Med en tidlig indsats, kan man forbedre medarbejdernes muligheder for at komme i job hurtigst muligt.

- Når man afskediger så mange mennesker på en gang, er det altid noget, der kan mærkes i lokalsamfundet. Og det er svært for den enkelte, der mister sit arbejde. Det er ikke altid, at man kan få job inden for samme branche, og derfor er det vigtigt, at det lokale jobcenter kan sætte tidligt ind med efteruddannelse eller anden opkvalificering, så de fyrede hurtigt kan få et andet arbejde, siger beskæftigelsesminister Inger Støjberg.

Regeringen har afsat pengene i varslingspuljen til at hjælpe personer, der bliver fyret som følge af finanskrisen. Beskæftigelsesministeren kan give dispensation fra grænserne i varslingsloven, når et stort antal medarbejdere bliver opsagt, og udsigterne til at opnå anden beskæftigelse på det lokale arbejdsmarked er begrænsede.

mou