Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Fyn Fyn Fyn

PLANLÆGNING: Kun Middelfart deltager ikke i et nyt samarbejde mellem fynske kommuner, Region Syddanmark og Miljøministeriet, Fynsprojektet
23. MAJ 2012 13.52

FYN: Ideen bag Fynsprojektet er, at parterne sammen skal komme med et visionært bud på, hvordan en fælles strategisk planlægning på tværs af kommunegrænserne kan være med til at skabe attraktive rammer for vækst og velstand på Fyn.

- Der er ingen tvivl om, at skal Fyn endnu mere i front i forhold til de andre regioner i Danmark, skal vi være endnu bedre til at arbejde sammen. Vi skal i høj grad tænke Fyn, Fyn, Fyn frem for at tænke de enkelte kommuner, siger borgmester i Nordfyn Morten Andersen (V).

På konferencen 'Fynsprojektet' på Midtfyn var omkring 100 fynske lokalpolitikere og embedsmænd enige om, at den fynske fremtid handlede om samarbejde og fællesskab på tværs af kommunegrænserne.

- Med de indspark vi har fået på konferencen i dag, er jeg sikker på, at vi er på rette spor. Vi har i alle de fynske kommuner en interesse i, at Fyn får fremgang på alle fronter. Derfor er det væsentlig, at vi også tænker fynsk. Vi skal glæde os over, når det går godt for en kommune, selv om det ikke lige er vores egen, siger Svendborgs borgmester Curt Sørensen (S).

Fælles vision
Det overordnede mål er, at udviklingen på Fyn skal sparkes i gang. Det skal ske for at skabe fremgang og vækst på Fyn. Således at Fyn bliver attraktiv for både arbejdskraft, virksomheder, bosætning samt ikke mindst investeringer.

Et andet formål med Fynsprojektet er, at lægge linjerne for den fælles fremtidige fysiske udvikling. Det betyder, at Fynsprojektet skal være med til at give et bud på et nyt fælles syn på den fysiske planlægning, og en forpligtende fælles indsats mellem de ni kommuner.

Direktør Susanne Krawack, Trekantområdet Danmark, gav på konferencen et bud på, hvordan kommunerne i Trekantområdet gennem et tæt samarbejde har formået at sætte gang i det østjyske område. Nøjagtig det samme mål, som de fynske kommuner håber at nå frem til med Fynsprojektet.

Smider ikke gode venner væk
Som eneste fynske kommune deltager Middelfart ikke. Og det har ifølge borgmester Steen Dahlstrøm (S) en helt logisk forklaring:

- Det er, fordi vi deltager i Trekantområdet Danmark, og det har vi gjort i 20 år. Og man er nødt til at vælge, hvem man laver planlægning med. Vi er i et samarbejde i Trekantområdet Danmark, og det ville jo blive opfattet forkert at sige, at nu planlægger vi lige pludselig med nogle andre. Så vi er i en god dialog med Fynsprojektet, men man smider ikke gode venner væk, fordi man lige pludselig har nogle andre gode tilbud. Så det er en planlægning, som er udmærket med udviklingen af Fyn, og vi følger den på det tætteste, men vi har haft et samarbejde i 20 år i Trekantområdet Danmark og det vil vi selvfølgelig fortsætte med, siger borgmesteren til dknyt.

tsp