Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Furesø sparer 7,5 mio. kr. på rengøring

Sparer en fjerdel af budgettet efter udbud af rengøring
22. MAR 2011 10.26

FURESØ: Uden at skulle gå på kompromis med kvalitet og service har Furesø Kommune sparet 25 procent ved at sende rengøringen på samtlige skoler, idrætshaller og børneinstitutioner i udbud.

Besparelsen er nået igennem en tæt dialog mellem indkøbsafdelingen og bygningsservice samt ledere og medarbejdere i kommunen.

Sammen har de kortlagt det faktiske rengøringsbehov, og herefter er dele af opgaven, som tidligere var udbudt, blevet taget hjem igen, fordi det bedre kunne betale sig. Det har i sig selv givet en besparelse på ca. en mio. kroner.

Resten af rengøringen er derefter blevet genudbudt med en besparelse på 6,5 mio. kroner. Den samlede besparelse når derfor op på 7,5 mio. kroner om året.

- Vi har et pragmatisk tilgang til udbud og konkurrenceudsættelse her i kommunen. Er der en påviselig driftsmæssig effektivisering ved gå i udbud, skal det naturligvis afprøves. Hvis vi løser opgaven bedre og billigere selv, beholder vi den, og det har altså givet os en samlet besparelse på 7,5 mio. kroner, siger borgmester Ole Bondo Christensen.

Rengøringsopgaverne i Furesø Kommune er vundet af firmaerne Elite Miljø, Compass Group og ISS, som er blandt de største udbydere på markedet, og som alle er arbejdsmiljøcertificeret.