DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Friplejehjem i Odense er gået konkurs

40 medarbejdere var klar til at rykke ind og overtage opgaverne på kriseramt hjem med 50 beboere.

ODENSE: Medarbejdere fra Odense Kommune er i dag rykket ind på friplejehjemmet Munke Mose, efter at hjemmets bestyrelse i morges indgav konkursbegæring. Det oplyser kommunen.

- Jeg er selvfølgelig ærgerlig på beboernes vegne, og jeg forstår godt, at det kan give anledning til uro og ængstelse hos både beboere og pårørende. Men jeg har fuld tillid til, at Odense Kommunes medarbejdere kan overtage plejen og få skabt en god og tryg hverdag for beboerne, siger ældre- og handicaprådmand Søren Windell (K).

40 medarbejdere fra kommunens andre plejecentre er midlertidigt blevet tilknyttet friplejehjemmet. De var sammen med en leder udvalgt i forvejen som led i kommunens kriseberedskabsplan og kunne derfor træde til øjeblikkeligt.

Kommunen var dog forberedt på konkursen, fortæller Søren Windell.

- Vi har godt vidst, at en konkurs har været en risiko. Vi er ikke bekendt med, at nogen kommune nogensinde har stået i den her situation, at et friplejehjem er gået konkurs. Derfor er vi også glade for, at Munke Mose har holdt os løbende orienteret. På den måde har vi kunnet forberede os grundigt på denne ekstraordinære situation, siger han.

Bestyrelsen afsat

Munke Mose friplejehjem har været ude i større bølgegang på det seneste, idet hele bestyrelsen blev væltet for to måneder siden på et repræsentantskabsmøde, og forstanderen og en ledende medarbejder blev fyret. 

Det skete ifølge Fyens Stiftstidende efter sager om manglende lønudbetalinger, uretmæssig huslejestigning og anmeldelse af dårligt psykisk arbejdsmiljø.

I august fik Munke Mose et påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed, efter at tilsynsbesøg i juli havde vist blandt andet mangelfuld medicinhåndtering og journalisering.

Plejehjemmet er en selvejende organisation under Menighedsplejen ved Diakonisser i Odense.

Odense Kommune overtager hverken bygning eller medarbejdere, men stiller udelukkende et midlertidigt beredskab til pleje og omsorg af de 50 beboere, indtil der er truffet beslutning om hjemmets fremtid. Beboernes lejemål er uberørte af konkursen.