Frederikshavn inspirerer andre europæiske kommuner

FREDERIKSHAVN: Opskriften på en kommunal energiomlægning indeholder både vilje og viden, og de næste to dage skal de resultater, Frederikshavn Kommune har opnået, vises frem, når deltagere fra syv forskellige EU-lande mødes i byen for at lære, hvordan man udvikler sig fra sort til grøn energi-kommune, skriver TV2 Nord.

- På energiområdet er Frederikshavn en af de mere fremsynede kommuner, der realiserer de ambitiøse energi- og klimaplaner. For os andre er det vældig inspirerende at finde ud af, hvordan man griber det an, når klimaaftrykket skal sættes ned i en by eller en kommune, siger Vedran Horvat, managing director of Institute for Political Ecology i Kroatien og en af deltagerne i mPower, som EU-projektet hedder.

Mødet i Frederikshavn skal bringe deltagerne nærmere hvordan man kommer i mål med EU’s klimamål for 2050, og gæsterne forventer at få både set, hørt og oplevet på nært hold hvilke tiltag der virker i Frederikshavn Kommune, og som samtidig har et demokratisk sigte til gavn for borgerne, for eksempel overskudsvarme som fjernvarme, biogas-busser og energirenovering af både den kommunale og private boligmasse.

MG

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt