DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Frederiksberg gør det gratis at parkere under coronakrisen
Foto: Asger Ladefoged, Ritzau Scanpix

Frederiksberg gør det gratis at parkere under coronakrisen

Bilister i Frederiksberg Kommune vil indtil 13. april kunne parkere helt gratis.
25. MAR 2020 6.58

FREDERIKSBERG: Fremover vil bilister på Frederiksberg kunne parkere bilen uden at skulle betale. Det sker, efter kommunens politiske krisegruppe har besluttet at lempe p-reglerne og helt at afskaffe betalingsparkering frem til den 13. april.

Beslutningen kommer som et led i at sikre, at de mange borgere, der gør en særlig indsats under coronakrisen, har bedre mulighed for at tage bilen på arbejde uden at skulle tænke over prisen for parkering. Det oplyser borgmester Simon Aggesen (K). 

- Der er helt utroligt mange medarbejdere, der gør en særlig indsats, og som arbejder ekstra meget i disse uger. Det mindste, vi kan gøre, er, at give dem mulighed for at tage bilen uden at skulle betale for parkeringen, siger han.

Cityassistenter fortsat på gaden
Udover at sløjfe betalingsparkering har kommunen også valgt, at der skal færre cityassistenter på gaden. Dem, der dog er på arbejde, skal blandt andet sikre, at biler ikke holder parkeret, hvor det er til gene for andre. Og samtidig skal de også sikre, at folk holder afstand i parker og på pladser, forklarer Jan E. Jørgensen (V), der er formand for By- og Miljøudvalget.

- Der er så lidt trafik for tiden, at det ikke giver mening at kræve betaling for parkering. Samtidig kan vi bruge cityassistenterne til at hjælpe borgerne med at holde afstand i vores parker og pladser, så det er en helt naturlig konklusion at sløjfe betalingen, siger han.

Beslutningen gælder foreløbig til 13. april, og den berører ikke beboerlicensen.

jeg