Fredericias tredje SF-spids på syv måneder er klar

KV21-nyheder fra Socialistisk Folkeparti i Egedal, Guldborgsund og Fredericia, hvor partiet i denne periode har et, et og nul mandater.
7. JUN 2021 7.26

TEMA: KV21

SF i Fredericia har på spidskandidat-pladsen været ude for en noget turbulent tid. Den først udpegede spids, Marianne Thomsen, trak sig i november på grund af sygdom og blev afløst af Sune Nørgaard Jacobsen. I april trak han sig for at stifte egen borgerliste efter ballade om en kontroversiel kandidat. 

Nu har partiet, der i dag ikke er i byrådet, så valgt ny spids, oplyser Fredericia Dagblad. Det blev socialpædagog og botilbudsleder Connie Maybrith Jørgensen. Partiet stiller i alt 12 kandidater op ligesom ved KV17, hvor hun var nummer to.

I Egedal er der en enkelt SF'er i byrådet, og Jens Skov, som ved KV17 afløste Peter Hansen som byrådets eneste SF'er, er igen udpeget som spids, oplyser sn.dk. Partiet har her 12 kandidater mod ni sidst.

I Guldborgsund er SF gået i valgforbund med EL, der ligesom SF har en enkelt plads i byrådet, oplyser Lolland-Falsters Folketidende. Annemette S. Johnsen, der har SF-pladsen, er spids igen. Ved KV17 var de to partier også sammen med ALT, som ikke kom ind sidst og denne gang har valgt at gå sammen med borgmesterlisten Guldborgsundlisten, V og K.