Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Fredensborgs økonomi er på rette vej

Byrådet har netop vedtaget det første halvårs-regnskab, der viste et mindreforbrug på 26 millioner i forhold til budgettet
31. AUG 2011 10.54

FREDENSBORG: Byrådet har netop vedtaget det første halvårsregnskab for Fredensborg Kommune. Regnskabet viser, at kommunen forventer at komme fint ud af 2011 med et regnskab der ligger 26 mio. kr. lavere end det budgetterede. Et resultat, der understreger, at kommunen nu er på rette vej, og at de gode takter indenfor økonomistyringen er ved at give resultater.

I år skal kommunerne for første gang lave halvårsregnskab og dermed vurdere, hvordan de forventer regnskabet for 2011 falder ud. I økonomiaftalen mellem regeringen og KL for i år blev kommunerne stillet en sanktionering i udsigt, hvis kommunerne bruger for meget på serviceudgifterne.

Med forventningerne til regnskabet 2011 i Fredensborg Kommune er der ikke udsigt til sanktionering af kommunen på den individuelle front.

- Der er styr på økonomien i kommunen. Det er lykkedes at bremse op for de stigende udgifter på f.eks. det specialiserede socialområde. Vores tiltag begynder at virke. Vi har indenfor de sidste par år vendt en presset økonomi til en solid økonomi med en god kassebeholdning, siger borgmester Thomas Lykke Pedersen (S).

- Halvårsregnskabet viser, at den vedvarende fokus på økonomistyringen har givet resultater. En fastholdelse af den økonomiske ansvarlighed er en forudsætning for fremtidige serviceløft og investeringer i at udvikle kommunen, siger borgmesteren.

Fredensborg Kommune har i dag en gennemsnitlig kassebeholdning, der ligger over 100 mio.kr. For blot et par år siden var kommunens kassebeholdning i bund og kommunen nærmede sig en situation under administration. Kassekreditreglen foreskriver, at den gennemsnitlige kassebeholdning 1 år tilbage skal være positiv.

mou

Fakta om Fredensborgs halvårsregnskab:

Korrigeret budget:
Drift: - 45,6 mio. kr.
Anlæg: 154 mio. kr.
I alt: 109,2 mio. kr.

Forventet regnskab:
Drift: - 82,8 mio. kr.
Anlæg: 165,9 mio. kr.
I alt: 83,1 mio. kr.

Afvigelse mellem forventet regnskab og korrigeret budget:
Drift: - 37,2 mio. kr.
Anlæg: 11,1 mio. kr.
I alt: - 26,1 mio. kr.

Minus er et mindreforbrug, mens plus er et merforbrug i forhold til det korrigerede budget.